Stall skogsstjärnan

-Lufthästar med skogen runt hörnet -

Hoj stoj!!

Kategori: JF´s inlägg

Hoj stoj! Vad trevigt att komma in i bloggen och börja blogga igen det var längesn det hände jag har läst i genom dom gammla inläggen när jag läste mina gammla inlägg och eran komentarer så kände jag mig så rörd att läsa eran komentarer värkligen! (Jag kan ens inte stava rätt på mina inlägge häller jag skriver som en kratta haha det gör någ alla nån gång). Jag har funderat mycket på att blogga men jag har inte haft den tiden som jag behöver igentligen det är skolan som tar tiden sen är det hästarna (ridskolan). Jag rider två gång  i veckan. När jag kommer hem så orkar jag leksom inte med bloggningen jag rider sent på kvällen på tisdagar och derkt efter skolan på torsdagra så rider jag jah har typ (30/35min kanske lite mer) det handlar om långdagar på fredagar hatr jag konfamtion derekt efter den slutar halv fyra typ. Jag ärjätteglad att jag kan blogga nu och kanske i morgon:) Men till lite roligare jag har vunnit Sm på storhäst med Kenda i Augusti månad så vi svenskmästare på stor häst är så stolt över henne. Starligt har blivit pappa till en lten hingst som heter Stardance mamman är en ponny som heter Mirabelle de ska bli en hoppponny han är inte mer en 4månader han ska säljas när han blir lite störe Pohled Z 001 Satrdance och hanns mamma. Till lite tråkigare Venus har gått bort här i veckan han hade kolik sedan var det hjärtat som kronglade djurläkaren sa att Venus andades inte så mycket som han ska gör det var typ 50% av 80% till skylnad en vad han ska andas. han klardae sig i en vecka sen så blev det mindre och mindre så vätrenären fick ta spruta så somnade han in det var i måndags RIP min lilla Vän du kommer att ha det bra sakmar dig <3 
..
Ja som sakt det har hänt mycket jag är 15år snart 16 jag blir bara (Gammlare hela tiden haha) :P Jag ride lufthästarna så ofta jag kan men det blir lit så att man tappar lusten.. men nu ska jag sluta med en dikt!
 
 

Nu är det vinter sön har kommit hästarna är ute i hagen i den vackra vädret  senare i eftermiddag ska dom in igen jag går ut och tar in Pickatcho vi ska rida ut lite jag sadlade honom vi red ut på åkern börja galopper i det vita härliga snön som glittrar. Det är så härligt att få den kalla friska luften måt ansiktet jag saktar ni Pickatcho skrittade hem igen. Nu är det dags att ta en alla hästarna ta v adom täckerna dom får hö och lit havre det är varmt och skönt i stallet för dom. Nu är vintern snön har kommit hästarna är ute ihagen i den vackra vädret!  
 
Hoppas att ni gillade det dikten!!
 
massa krammar Jf
 
 
 
 

God jul ♥

Kategori: Allmänt

önskar oss på stall skogsstjärnan ♥

Stall skogsstjärnans historia

Kategori: Årsdagen 2013

Jag och Jf är ju sysslingar och vi har lekt häst sedan vi var små och för två år sedan började vi med en mer seriös lek med stuteri.
Eftersom innan det hade vi inte samma hästar hela tiden, utan vi bytte ibland. Det är några få som hängt med genom alla år. Dock rider jag dom inte så ofta, för det är ju fortfarande en lek, eller hur? ;)
Men i alla fall det var då vi startade stall skogsstjärnan. Det var i september 2011.
En dag bestämde vi oss för att starta en lufthäst blogg eftersom vi brukade läsa en del själva.
Jag blev till exempel väldigt inspirerad av SORECA.blogg.se  <3
Vi ville också blogga för att skriva ner olika ridpass och minnen så det blir som en dagbok ;)
Det var extremt "oseriöst" enligt många i början och min attityd var väl inte världsbäst men jag var 11 år och blev upprörd ;))
2012 började som ett väldigt bra bloggår för oss dock finns inte inläggen kvar av en anledning och det är väldigt tråkigt..
Det hände lite sådär olyckor spontant haha... Nej men sommarens uppdatering var ju lite... seg. Hade inget internet typ. Bara på mobilen. Men vi kämpade på och red jättemycket så 2012 var vi väldigt effektiva :)
På hösten började vi blogga på riktigt igen men tyvärr hände en sak så vi var tvungna (<-- ursäkta stavningen, orkar inte bry mig om det blev rätt/fel. ) att göra en omstart på jullovet.
Det var rätt jobbigt att radera inläggen och börja om men samtidigt rätt skönt eftersom alla skit inlägg försvann.
2013 började helt okej med uppdateringen och lufthästarna men sedan ballade det ur.
(glömde nämna att Felle kom med i gänget förra året hehe ;) )
Jag vet varför jag inte uppdaterade. Men det ska jag inte ta upp här. Det handlar om mig haha och det blir lite konstigt att skriva ut här för det handlar om mina hästar och en viss person ;)
Nu känns detta inlägg lite riktad mot min historia om stallet mer men är lite svårt att läsa Jf´s och felles tankar ;)
Men i alla fall så tappade jag och även jf lite intresset för lufthästar. Eller jag tappade lite inspiration och pepp inom ridning över huvudtaget, Felle hon är envis, hon tröttnar inte hihi.
Fast nu är intresset tillbaka helt (nu menar jag inte lufthästar, utan hästar, måste ha intresset för hästar såklart annars blir det ju inget lufthäst tjoffs).
Men nu är jag back on track haha och jag vet inte hur det är md Felle och Jf helt men vi får se ;)
'
'
dock kanske jag inte är så sugen på att rida lufthästarna jämt p.g.a. en anledning med en häst IRL. Det kommer nog gå över snart men bara så ni vet...
 Det bästa med den tiden man bloggat hittills är att man blev som en familj fast nu vet jag inte om det är samma som förr man jaja.. Och har lärt känna en av alla lh bloggarna med ;)
DET VAR EN SNABB VERSION AV STALLETS HISTORIA MEN TOG INTE MED ALLT FÖR DET BLIR FÖR MYCKET PRIVATLIV DÅ.
(jag gillar caps lock ibland höhö)
Haha gjorde denna bilden i våras :)
DEN DAGEN ÅÅÅ VATTENKRIG <3
 
Jaja kram på er <3
///EF